Loading

0:00/0:00

Av:
Nordea Fonder

Se dina fonders koldioxidavtryck

Hur mycket koldioxid släpper du ut genom ditt sparande? Genom att redovisa koldioxidavtryck för våra aktiefonder är du nu ett steg närmare att få reda på det. Här förklarar vi hur det fungerar och vad du ska tänka på när du vill jämföra fonders koldioxidavtryck.

Klimat och Miljö

De globala klimatförändringarna fortsätter att växa. Det blir varmare, världshaven stiger och andelen koldioxid i atmosfären sätter nya rekord varje år.

Vi på Nordea Fonder tror att det finns möjlighet att göra en skillnad genom sättet vi investerar, därför har vi, tillsammans med en rad andra investerare, skrivit under The Montreal Carbon Pledge.

Samarbetet förpliktigar oss till att visa och upplysa om koldioxidavtrycket för majoriteten av våra aktiefonder, och vi är redan igång. Om du vill se koldioxidavtrycket för våra fonder hittar du det under respektive fond i vår Fondinformationstjänst.

Se hur det går till i filmen överst i artikeln.
 

Hållbart sparande

Vi på Nordea Fonder är övertygade om att hållbarhet är vägen fram, även när det gäller ditt sparande. Ett hållbart sparande innebär nämligen flera fördelar. Det ger dig en möjlighet att påverka utvecklingen för en mer hållbar framtid, men det ger dig också möjlighet till bättre riskhantering och avkastning på ditt sparande.

Läs mer om Hållbart sparande

Magasinet har sin egen app – hent den her!

MyInvest er udviklet af Nordea Invest og indeholder alt indhold fra Nordea Invest Magasinet samt mulighed for at følge dine favorit Nordea Invest fonde.

Download nu og bliv automatisk opdateret hver gang der kommer nyt