Nordea Invest Lipper 2020
Av:
Catrine Mark

Nordea Fonder vinner Nordic Lipper Fund Award

Nordea Fonder vinner Lipper Fund Awards 2020 som bästa förvaltande bolag av balanserade fonder. Dessutom vinner Nordea Stratega 30 utmärkelsen som bästa försiktiga blandfond under de senaste tre och fem åren.

Aktier
Obligationer

I årets utdelning av priser vid Nordic Lipper Fund Awards får Nordea Funds den prestigefyllda utmärkelsen ”Nordens bästa förvaltare av balanserade fonder”.

Nordeas förvaltningsteam Multi Asset är ansvariga för Nordeas balanserade investeringsstrategier och de förvaltar bland annat Nordeas Strategafonder och hållbara blandfonder

Maria Rengefors
Maria Rengefors
Nordeas fondchef i Sverige

- Vi är självklart mycket stolta över hela teamet som förvaltar dessa fonder. De har arbetat länge tillsammans och utvecklat modeller och processer som är tillförlitliga och står starkt i konkurrensen, säger Maria Rengefors, Nordeas fondchef i Sverige.

Sammantaget är Nordea Funds Nordens största fondbolag och förvaltar nästan 101 miljarder euro för sina nordiska kunder. I Sverige vinner även fonden Nordea Stratega 30 utmärkelsen som bästa försiktiga blandfond under de senaste tre och fem åren. Fonden förvaltas av det vinnande Multi Asset-teamet, genom fondens förvaltare Maria Qundos och Jessica Carping. 

- För oss är det viktigaste att skapa balans i våra portföljer och framförallt att inte ta några onödiga risker säger Maria Qundos. Att vi får den här utmärkelsen är väldigt roligt och ett tecken på att vi lyckats med vår uppgift. Men vad som är ännu viktigare är förstås vad våra kunder tycker och vi hoppas att de i det långa loppet är nöjda med vårt arbete fortsätter Maria. 
 
Totalt fick Nordea Fonder pris för sju fonder i Nordic Lipper Awards i år (se alla i faktarutan nedan). Bakom Lipper Fund Awards står Refinitive (tidigare känd som Thomson Reuters), världens största leverantör av nyheter och finansiell information. Syftet med Lipper Fund Awards är att belöna fonder och kapitalförvaltare för långsiktiga goda resultat.
 

Alla Lipper awards till Nordea

Nordea Funds Lipper 2020
Nordea Invest er det fælles varemærke for de danske investeringsforeninger, der varetages af Nordea Fund Management, som er en dansk filial af det finske administrationsselskab Nordea Funds OY.  Nordea Funds Oy udøver sine aktiviteter igennem sine filialer i Danmark, Norge og Sverige.

 

Fondmagasinet har fått en egen app - hämta den här

MyInvest är en app fylld med artiklar om investeringar, fonder, olika marknader och hållbart sparande.

Är du redo att dyka ner i investeringarnas fascinerande värld?