Runner
Av:
Annika Hagstedt

Nordeas kapitalförvaltning rankas som 7 av 220 på europeisk hållbarhetslista

H&K Responsible Investment Brand Index har för andra året i rad rankat 220 europeiska kapitalförvaltare baserat på deras förmåga att integrera hållbarhetsstrategier i sitt varumärke. Nordea hamnade i år på en sjunde plats.

Sparande
Katarina Hammar
Chef för Nordeas Team för ansvarsfulla investeringar

För andra året i rad rankas europeiska kapitalförvaltare i H&K Responsible Investment Brand Index. Syftet är att identifiera vilka kapitalförvaltare som är bäst på att leva upp till sina strategier för ansvarsfulla investeringar genom sitt varumärke. Indexet och rapporten har skapats av Jean-François Hirschel, grundare och vd för den finansiella forskningsgruppen H-Ideas, och Markus Kramer, partner på specialkonsultföretaget Brand Affairs.

Katarina Hammar som är ansvarig för Nordeas team för ansvarsfulla investeringar kommenterar i en artikel till tidningen Realtid sjundeplatsen på rankinglistan såhär; 

– Vi jobbar hårt för att våra kunder ska få så bra investeringar som möjligt ur ett hållbarhetsperspektiv. Som en av Nordens största banker tror vi på vår förmåga att påverka och är övertygade om att finansbranschen spelar en avgörande roll för att åstadkomma den förändring som samhället behöver.

– Vi har under lång tid arbetat med och utvecklat ESG-analys och aktivt ägande och vi har varit transparenta med det arbete vi gör. Det är därför roligt att allt arbete och alla resurser som vi satsar på detta också uppmärksammas och ger resultat. Med det sagt är vi ödmjuka inför att hållbarhet är en resa som innebär löpande förbättringar och kontinuerligt lärande i takt med att omvärlden förändras.

– Framåt ser vi bland annat nya EU-regleringar som kommer att påverka vårt arbete. Vi har också som enda nordiska bank varit med och tagit fram de nya principerna för ansvarsfull bankverksamhet, vilket vi är mycket stolta över. Principerna undertecknades den 22 september av 130 banker, som representerar en tredjedel av hela den globala banksektorn. Detta är ett stort steg, där de nya principerna utgör ett branschgemensamt ramverk som kan styra bankernas arbete med hållbarhet, något som inte funnits tidigare och som har försvårat hållbarhetsarbetet, säger Katarina Hammar.

De tio bästa kapitalförvaltarna i indexet:

1.       Axa Investment Management

2.       Hermes Investment Management

3.       Candriam

4.       Swedbank Asset Management

5.       Ostrum Asset Management

6.       Mirova

7.       Nordea Investment Management

8.       Degroof Petercam Asset Management

9.       Robeco

10.     Bank J. Safra Sarasin

Fondmagasinet har fått en egen app - hämta den här

MyInvest är en app fylld med artiklar om investeringar, fonder, olika marknader och hållbart sparande.

Är du redo att dyka ner i investeringarnas fascinerande värld?