Nordeas Fondväljare
Av:
Leona Lawless

Skapa din fondportfölj med Nordeas Fondväljare

Vill du få hjälp på traven med att hitta en fondportfölj? Testa vår ”gör-det-själv” tjänst, Nordeas Fondväljare, som hjälper dig att snabbt och enkelt hitta en portfölj som matchar din riskprofil. Fondväljaren hjälper dig att ta fram en fondportfölj som du sedan själv förvaltar och ser över.  

Vad är Fondväljaren?

Fondväljaren fungerar som en guide för dig som vill styra över ditt eget sparande men är osäker på hur din fondportfölj ska vara uppbyggd. Med hjälp av Fondväljaren kan du navigera dig fram till en portfölj som matchar dina val och prioriteringar. Du väljer mellan fem olika investeringsprofiler baserat på vilken risk du är bekväm med. Därefter väljer du mellan en hållbar eller flexibel portfölj. 


Den hållbara portföljen är skapad för personer som vill få sina investeringar att växa och där extra hänsyn tas till miljö, sociala frågor och affärsetik. Den flexibla portföljen är skapad för personer som vill ha större möjlighet att påverka vilka fonder som ska ingå i portföljen. Välj från ett urval av Nordeas egna fonder och fonder från externa leverantörer.


Få en mer personlig rekommendation med Nora

Fondväljaren hjälper dig endast att hitta en fondportfölj att börja spara i, du måste själv förvalta och se över den. Om du vill ha ett personligt investeringsråd eller en rekommendation och vill att vi på Nordea tar hand om ditt sparande åt dig, använder du verktyget och tjänsten Nora. Nora är vår digitala rådgivare som hjälper dig att hitta en fond som passar just dina preferenser. Du behöver inte omfördela ditt sparande för att hålla risken på rätt nivå, det sköter vi åt dig så att du kan fokusera på annat.

Om du vill ha en personlig rådgivning av en fysisk rådgivare är du självklart välkommen att kontakta oss på telefon 0771- 22 44 88 eller besöka något av våra Nordeakontor.

par med padda

Testa våra smarta digitala tjänster

Fondväljaren
Nora                                     

 

 

Tänk på att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Värdet på dina fondandelar kan både öka och minska till följd av marknadens utveckling och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Fondmagasinet har fått en egen app - hämta den här

MyInvest är en app fylld med artiklar om investeringar, fonder, olika marknader och hållbart sparande.

Är du redo att dyka ner i investeringarnas fascinerande värld?