Spara smart med ett månadssparande

Att månadsspara är ett enkelt sätt att spara på, det är dessutom ett smart sätt att spara på i oroliga tider. Här berättar vi mer om hur du kommer igång.

Fördelarna med ett månadssparande

  • Enkelt – sparandet sköts automatiskt   

  • Flexibelt – du kan enkelt ändra belopp och fonder  

  • Växer över tid – regelbundna insättningar och ränta-på-ränta effekten gör att ditt sparande kan växa över tid

  • Smart i oroliga tider -  eftersom du sparar både när marknaderna går upp och ner så är du är inte lika beroende av pricka toppar eller dalar på marknaderna

Räkna på hur ditt sparande kan växa

Kr
år
%
Kr

graf manadssparande

Så har vi räknat


Detta är ett exempel på hur ett månadssparande kan utvecklas över tid. Det är inte ett råd, rekommendation eller utfästelse. Vi har enbart tagit hänsyn till sparbelopp, spartid och en uppskattad avkastning. Avkastningssiffran om 6% per år är enbart ett exempel. Ett sparande kan även påverkas av skatteeffekter, valutakurser, avgifter och inflation. Detta har vi inte tagit hänsyn till i exemplet. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar eller felaktiga beräkningar som kan uppkomma.

 

 

 

 

Hur mycket ska jag spara?

Ett bra riktmärke för hur mycket du kan spara är 10% av din nettolön, säger Ingela Gabrielsson som är Nordeas privatekonom. Det är smart att sätta av dessa pengar i början av månaden när du får din lön eftersom du då inte märker av att du sparar.

 

 

par i soffan

Börja spara direkt med vår sparrobot

Vill du ha hjälp att komma igång och få ett sparförslag som är anpassat efter dig? Vår digitala sparanderådgivare Nora finns här för dig som snabbt och enkelt vill komma igång med ett månadssparande.

Så här fungerar det:


1. Svara på några enkla frågor
 Du svarar på frågor om din ekonomiska situation, dina förväntningar på avkastning, din inställning till risk och hur länge du vill spara. Behöver du hjälp finns vi tillgängliga via chatt och telefon.


2. Du blir rekommenderad ett sparande
 Utifrån dina svar tar Nora, vår digitala rådgivare, fram en rekommendation som passar just dig. Nora erbjuder totalt fem fonder med olika risknivåer. Fonderna är sammansatta i en kombination av aktier och räntor som är anpassat för respektive risknivå.


3. Gör en engångsinsättning eller starta ett månadssparande
 Välj att göra en engångsinsättning eller att sätta igång ett månadssparande direkt. Du kan självklart göra både och. Minsta första insättning är 100 kronor och efter det väljer du själv hur mycket du vill spara.

4. Luta dig tillbaka medan vi sköter ditt sparande
När du är klar kan du luta dig tillbaka medan din Nora-fond automatiskt viktas om mellan aktier och räntor för att ligga i linje med just din investeringsprofil. Så att du kan lägga tid på annat. Du kan alltid följa hur det går för ditt sparande i Mobil- eller Internetbanken. Självklart kan du ta ut pengarna när du vill.
 

 

 

Observera att en fonds historiska avkastning inte är en garanti för framtida avkastning. Värdet på dina fondandelar kan både öka och minska till följd av marknadens utveckling och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Fullständig information om Nordeas fonder finner du i fondernas Faktablad och Informationsbroschyrer. Faktablad, Informationsbroschyrer, samt hel- och halvårsrapporter finns på nordea.se/fondinfo samt på Nordeas bankkontor. Materialet på dessa sidor är endast avsett som allmän produktinformation. Det ska inte ses som placeringsråd eller placeringsrekommendationer, och ska inte användas som underlag för placeringsbeslut. Du bör alltid läsa fondens Faktablad och Informationsbroschyr/Prospectus, samt kontakta ett Nordeakontor innan du börjar spara i en fond.

 

Nordea Småbolagsfond Sverige, Nordea Småbolagsfond Norden, Nordea North America Fund och Nordea Indienfond förvaltas av Nordea Funds Ab.

Nordea Klimatfond förvaltas av Nordea Investment Funds S.A.